AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Astăzi, Ziua internaţională a voluntarilor: ”Voluntar pentru un viitor inclusiv”

Anual, la 5 decembrie, este sărbătorită Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD), reprezentând şansa de a promova voluntariatul, de a încuraja guvernele să sprijine eforturile voluntarilor şi de a recunoaşte contribuţiile acestora la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă la nivel local, naţional şi internaţional, arată Programul ONU pentru Voluntariat, pe site-ul său www.unv.org.

Tema din acest an a Zilei internaţionale a voluntarilor este ”Voluntar pentru un viitor inclusiv” şi scoate în evidenţă Obiectivul nr. 10 al Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ce urmăreşte stabilirea egalităţii – inclusiv includerea – prin voluntariat.

Voluntariatul oferă oportunităţi oamenilor, în special celor care de cele mai multe ori sunt excluşi, pentru un impact concret asupra propriilor lor vieţi dar şi de a juca un rol constructiv în comunităţile lor, oferind ca voluntari timpul şi abilităţile lor. Prin acţiunile de voluntariat, comunităţile din întreaga lume experimentează adesea sentimente de incluziune şi solidaritate consolidată.

”Rolul divers şi dinamic al voluntariatului în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă merită un sprijin puternic din partea guvernelor şi a altor părţi interesate. În această zi internaţională, le mulţumesc voluntarilor pentru eforturile depuse pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit www.un.org.

Mai mult pe stiri.tvr.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!