• Home
  • Prima
  • Premieră epocală în medicină: Au fost creați neuronii artificiali care pot repara circuitele nervoase din creier

Premieră epocală în medicină: Au fost creați neuronii artificiali care pot repara circuitele nervoase din creier

neuroni 1

Moment istoric în medicină. Oamenii de știință au creat neuroni artificiali care pot repara circuitele nervoase din creier.

Neuronii artificiali ar putea fi implantați la pacienților care suferă de paralizie sau alte probleme cu sistemul nervos și, de asemenea, ar putea fi chiar folosiţi pentru a conecta minţi umane la aparate, spun cercetătorii.

Neuronii bionici pot primi semnale electrice de la celule nervoase sănătoase şi le pot procesa în mod natural, după care pot trimite noi semnale celorlalţi neuroni, potrivit Digi24.

Una dintre primele boli ce ar putea fi tratată astfel este insuficiența cardiacă, petrecută atunci când un circuit neuronal de la baza creierului se deteriorează din cauza vârstei sau a bolilor şi nu mai poate trimite semnalele electrice corecte pentru ca inima să pompeze sânge normal.

„Orice zonă care se confruntă cu o boală degenerativă, precum boala Alzheimer, acolo unde neuronii nu mai trimit impulsuri din cauza vârstei, bolii, sau leziunilor, poate fi ajutată de un implant de neuroni artificiali care să facă treaba neuronilor naturali afectaţi”, spune Alain Nogaret, fizicianul care a condus proiectul la Universitatea din Bath.

Mai mult pe DIGI24.ro

Parteneri