Astăzi, Ziua Internațională Anticorupție. Mesajul președintelui Iohannis

Corupţia este infracţiunea comisă de oficialitătile din sectorul public sau privat care abuzează de funcţia lor pentru a avea un câştig pentru sine sau pentru alte persoane.

Corupţia atacă fundamentele instituţiilor democratice, distorsionează procesele electorale, perverteşte supremaţia legii şi crează un sistem birocratic bazat pe incompetenţă, al cărei unic scop este solicitarea mitei. Corupţia contribuie la instabilitate, încetineşte dezvoltarea economică prin descurajarea investiţiilorstrăine directe şi este un factor dominant care conduce statele fragile la faliment.

În fiecare an în lume, 1 trilion de dolari sunt daţi ca mită şi 2.6 trilioane de dolari sunt furaţi prin corupţie – o sumă echivalentă cu mai mult de 5 % din PIB-ul tuturor ţărilor de pe glob, conform un.org, citat de stiri.tvr.ro.

Distribuie prietenilor

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție.
„Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.
Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră!
Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”, este mesajul președintelui Iohannis.

AMPress