Astra Zeneca devine nume de scandal internațional. Morți de vaccin sau puși în seama vaccinului?

Autoritățile sanitare din Danemarca au dispus astăzi oprirea temporară a administrării vaccinului produs de Astra Zeneca. Decizia vine după ce mai multe persoane care au fost inoculate au făcut cheaguri de sânge și una chiar a murit. Până acum nu a fost stabilită o legătură directă între aceste complicații și serul anticovid.

Danemarca este a 6-a țară europeană care a oprit vaccinarea cu Astra Zeneca. Primii au fost austriecii, după ce o asistentă medicală a murit și o alta este în spital.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat ieri că nu a stabilit o legătură directă între vaccinul Astra Zeneca și aceste cazuri, dar continuă să analizeze calitatea lotului de doze folosite în Austria.

Distribuie prietenilor

Alte 16 țări din Uniunea Europeană au recepționat vaccinuri din același lot. Lista nu include tara noastră, scrie  STIRI.TVR.RO

Și totuși, scandalul a venit și la noi. Joi, numeroase cadre didactice programate pentru vaccin nu s-au prezentat fiindcă urmau să fie  injectate cu vaccinul produs de  Astra Zeneca. În Timiș sunt mii de persoane care nu au mers la vaccin din această cauză. O ședință la nivel  central se desfășoară la această oră  pe tema dozelor de Astra Zeneca. De la nivelul autorității mondiale a sănătății informația este că vaccinul nu e, cel puțin pănă acum,  vinovat de reacțiile negative. Unul din loturile incriminate, purtând marca  Astra Zeneca, interzis în Italia,  a ajuns și în România. Nu există încă o informație oficială dacă se va continua utilizarea acestui vaccin la noi sau decizia va fi  retragerea de la utilizare a vaccinului respectiv.

AMPress