• Home
  • Prima
  • Declarație fulminantă a premierului Cîțu: Statul trage România în jos. Acest stat trebuie reformat și începem cu blocarea salariilor

Declarație fulminantă a premierului Cîțu: Statul trage România în jos. Acest stat trebuie reformat și începem cu blocarea salariilor

citu premier

Premierul Florin Cîţu a intrat în război cu statul pe care-l reprezintă și care este vinovat, pentru cei ”30 de ani de socialism cu față umană” care au fost piatră de moară la gâtul României. Blocarea salarială la stat nu e doar pentru acest an ci și pentru anul viitor fiindcă statul care are tot în mănă face concurență neloială sectorului privat și omoară economia.

„Este adevărat, şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului. Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare.”, a afirmat Florin Cîţu, la o conferință.

„Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele şi cu toate problemele pe care le are. Şi am început şi veţi vedea că anul acesta începem uşor. (…) Avem 30 de ani de socialism cu faţă umană, asta a fost problema României, de acolo ni se trage problema, de la Iliescu şi de la proprietatea privată care e ‘un moft’, avem două probleme mari. Într-un stat în care piaţa îşi alege campionii, proprietatea privată e sfântă şi de aici pornim şi în direcţia asta mergem, eu acolo vreau să ajung. Deci, campionii sunt aleşi de piaţă, nu de stat”.

„ Ştiţi foarte bine că am cerut reforme la companiile de stat cu pierderi, nu vor mai primi subvenţii decât după ce vin cu un program de restructurare care arată foarte clar că pot să treacă pe profit, dacă nu, nu.”, a declarat Cîţu, care pare decis să se războiască dur cu un sistem care s-a cimentat ani și ani, iar mulți din cei ce trebuie să voteze aceste măsuri sau să le valideza ăntr-un fel sau altul sunt beneficiarii acestui sistem. Va avea, remarcă analiștii, ”adversari și la el în partid, nu unul, ci mulți”.

Unul din cei care îi pot cere capul este chiar șeful lui de partid, Ludovic Orban, care a conviețuit confortabil cu PSD și este un militant pentru ”armonie” și ”să lăsăm lucrurile să meargă și așa”..

C. Zamfir, AMPress

Parteneri