AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Atac terorist în Rusia. Cel puțin 15 polițiști și un preot ortodox au fost uciși

foto: X@BowesChay, X@israelnewspulse
Bărbații înarmați care au deschis focul în atacul terorist desfășurat de Rusalii în două orașe din Daghestan au ucis cel puțin 15 ofițeri de poliție, relatează presa internațională.

Alte victime sunt un preot ortodox și un agent de securitate.

Informația privindu-i pe cei 15 ofițeri de poliție uciși a fost furnizată de liderul politic din Daghestan, Serghei Melikov, notează BBC, potrivit antena3.ro.

În urma atentatelor, autoritățile au declarat trei zile de doliu în regiune, începând de luni.

Conform relatărilor din presa internațională, atacatorii au vizat biserici și sinagogi din orașele Derbent și Mahacikala. Preotul ortodox a fost ucis în acest din urmă oraș.

Imagini postate pe rețelele de socializare arată persoane îmbrăcate în haine închise la culoare care trag în vehicule ale poliției și un convoi al serviciilor de urgență ajuns ulterior la fața locului.

În Derbent, unde există o veche comunitate evreiască, teroriștii au deschis focul la o sinagogă și la o biserică ortodoxă.

Acestea au fost ulterior incendiate.

În satul Sergokal, teroriștii au tras într-o mașină a poliției. Poliția l-a arestat pe Magomed Omarov, șeful unui district de lângă orașul Mahacikala, în urma unor informații potrivit cărora doi dintre fiii săi s-ar fi aflat printre atacatori.

În ceea ce-i privește pe teroriști, aceștia nu au fost identificați. Șase dintre ei ar fi fost uciși în schimbul de focuri cu forțele de securitate. Alții sunt căutați de poliție.

Daghestan, republică autonomă din componența Federației Ruse, este situată în Caucazul de Nord.

Este una dintre cele mai sărace regiuni ale Rusiei și este locuită preponderent de musulmani, fiind, în trecut, scena altor atacuri teroriste.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!