Atenție turiști! Căldura a scos viperele la drumul mare. Spitale fără ser antiviperin

Spitalele din Hunedoara nu au ser antiviperin, în condițiile în care tot mai multe persoane au fost mușcate de șerpi veninoși. Situația este gravă, pentru că unele mușcături de șarpe pot fi mortale dacă nu le tratezi în primele ore. Iar în județul Hunedoara sunt vipere. Căldura excesivă le scoate din ascunzatori și pot fi întâlnite des în această perioadă. Una în care și numărul turiștilor crește ținând cont că a început vacanța de vara. Spitalele din Petroșani, Deva și Hunedoara au cel mult doze cu termenul de valabilitate expirat

Reprezentanţii unităților medicale care au doze de ser antiviperin expirate sunt gata să le folosească în caz de necesitate. Pe motiv că mai bine să-i aplici pacientului ceva, decât nimic.

La Spitatul de Urgență Petroșani sunt 10 doze de ser antiviperin care au expirat acum câteva săptămâni. Conducerea spitalului din Petroșani spune că a făcut demersuri încă din martie pentru achiziția de ser antiviperin.

Distribuie prietenilor

Cetatea Devei, Sarmizegetusa Regia, Defileul Jiului, Pasul Vâlcan sunt doar câteva dintre zonele în care turiștii trebuie să fie atenți la vipere. fiindcă numărul lor a crescut, iar căldurile excesive le scot la drumul mare.

Citește mai mult pe Stiritvr.ro