• Home
  • Fapt divers
  • Atenționare meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină

Atenționare meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină

ALERTA METEO 2

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, câteva atenționări de vreme rea, până duminică seara, în unele regiuni ale țării.

COD GALBEN
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente
Interval de valabilitate: 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Parteneri