AM Press Logo
Muzeul Pietrei

AUR a depus plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Boloș și Ciucă, în cazul Roșia Montană

Deputatul AUR Georgel Badiu a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie prin care “a adus la cunoştinţă caracterul penal” al acţiunilor întreprinse de Marcel Ciolacu, Marcel Boloş şi Nicolae Ciucă, în legătură cu procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României, având ca obiect situl minier de la Roşia Montană.

Deputatul AUR reclamă “manipularea făcută de liderii politici PNL-PSD în ultimele două luni, până la aflarea verdictului în acest proces”, se arată pe site-ul formaţiunii.

“În concret, ca urmare a declaraţiilor sus-numiţilor, larg diseminate în spaţiul public, acţiunile companiei Gabriel Resources, companie listată la bursa din Toronto, au înregistrat o creştere fulminantă, de la 0,45 dolari canadieni per acţiune la 0,87 dolari canadieni per acţiune, într-o singură lună de zile. Dublarea preţului acţiunilor companiei Gabriel Resources la bursă este un rezultat din care persoane anume, avertizate asupra perspectivei de câştig imediat din despăgubirile ce urmau a fi achitate de România, au putut obţine un câştig imediat şi nemeritat”, susţine Georgel Badiu, în sesizarea depusă la DNA, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, diseminarea în spaţiul public a declaraţiilor de presă mai sus enunţate nu numai că se circumscrie sferei acţiunilor de dezinformare şi ştiri false, dar îmbracă şi caracter penal. În primul rând, poate fi atrasă răspunderea penală a acestora pentru infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, reglementată de art. 301 din Codul Penal.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!