• Home
  • Prima
  • Avarie în București, acum, când iarna vine de-a dreptul: 450 de blocuri, fără apă caldă și căldură. Alte câteva sute funcționează sub parametri

Avarie în București, acum, când iarna vine de-a dreptul: 450 de blocuri, fără apă caldă și căldură. Alte câteva sute funcționează sub parametri

Mii de bucureșteni au rămas din nou fără apă și căldură, în timp ce Capitala se pregătește de un cod galben de ninsori și vreme rea. Motivul: două avarii la rețeaua termică pe magistrala 1. Sunt afectați locuitorii din Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

Potrivit digi24.ro, 449 de blocuri din sectorul 3 au rămas fără căldură şi apă caldă, iar în cazul altor câteva sute de blocuri din sectoarele 2 şi 3 căldura şi apa caldă sunt furnizate sub parametri. Echipele de intervenţie încearcă să remedieze situația și speră ca până la miezul nopții problema să fie rezolvată.

„Sunt două avarii pe un tronson al Magistralei 1 Sud, care alimentează sectoarele 2 şi 3. În momentul de faţă avariile sunt izolate, tronsonul este izolat şi se lucrează la remedierea avariilor. O avarie este micuţă, se va remedia repede, una este ceva mai mare, o să dureze un pic mai mult. Sunt afectate 40 de puncte termice, însumând 449 de blocuri din sectorul 3, care nu au nici apă caldă, nici căldură”, a spus Adrian Gîtlan, pentru Agerpres.

Și celelalte puncte termice care sunt în aval faţă de zona izolată vor funcţiona sub parametri până se remediază avariile, fiind afectate câteva sute blocuri.

Gîtlan estimează că avariile se vor remedia până la ora 24,00.

Parteneri