Avertisment din SUA: Rusia ar putea invada Polonia peste noapte și înfrânge cu ușurință aliații NATO

Rusia ar putea invada Polonia „peste noapte” si infrange cu usurinta aliatii NATO care i-ar sari in aparare, se arata intr-un nou studiu.

„Chiar daca Moscova nu are in prezent intentia de a provoca NATO direct, asta s-ar putea schimba in mod neasteptat peste noapte, iar (un atac – n.red.) ar putea fi implementat cu rapiditate, urmand un plan deja pregatit”, avertizeaza un raport al organizatiei Atlantic Council, citat de The Independent, notează ziare.com

Expertii sustin ca Moscova are capacitatea de a invada Polonia, insa momentul in care ar putea face acest lucru este imprevizibil, se mai precizeaza in documentul think tank-ului din Statele Unite.

Expertii mentioneaza, totusi, ca Rusia ar putea ataca rapid, cand NATO si Europa „sunt distrase de alte crize” sau ca reactie la activitatile Aliantei Nord-Atlantice, pe care Kremlinul le interpreteaza gresit.

Raportul, intitulat „Inarmare pentru descurajare”, sustine ca NATO ar raspunde cu intarziere unei invazii ruse in Polonia, iar fortele poloneze ar suferi pierderi majore pana cand aliatii vor trimite intariri.

Mai mult, pe ziare.com