• Home
  • Prima
  • Avertizare: Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

Avertizare: Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

harta ploi 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare de vreme rea. În intervalul 08 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 12 – 08 iunie, ora 23

În estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 14 – 08 iunie, ora 21

În nordul și estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

AMPress

Parteneri