AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Avion misterios deasupra României

Un avion misterios survolează spațiul aerian de deasupra României în aceste momente. Mai multe persoane îl urmăresc pe Internet în încercarea de a-i determina traiectoria, notează playtech.ro, potrivit b1tv.ro.

O aeronavă similară a mai fost utilizată în misiuni în Ucraina, dar ARTEMIS de la Leidos face parte din flota care se ocupă cu culegerea de informații deținute de contractori privați americani, mai scrie sursa citată.

Din exterior, misteriosul avionul arată ca unul care transportă oameni de afaceri. Se pare însă că la interior acesta prezintă doar echipament tehnic.

Challenger 650 este un avion realizat de Bombardier, iar adaptările sunt făcute de o firmă de tehnologie din domeniul apărării Leidos din Virginia. În plus, acesta operează la o altitudine de 12.000 de m, potrivit președintelui adjunct al companiei, Mike Chagnon, mai precizează sursa citată.

Aceste tipuri de avioane sunt utilizate de armata americană în cadrul proiectuli Sistem de detectare și exploatare de înaltă precizie – HADES.

Avionul în cauză efectuează un zbor de șase zile săptămânal, între 9 și 10 ore zilnic.

Aeronavele respectivele nu dețin armament de zbor, fiind echipate doar cu servere și monitoare. Întreținerea și repararea lor este realizată de compania Leidos.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!