• Home
  • Prima
  • Avocatul Elenei Udrea: Șansele ca aceasta să fie extrădată din Costa Rica sunt zero

Avocatul Elenei Udrea: Șansele ca aceasta să fie extrădată din Costa Rica sunt zero

avocat udrea 1

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat joi dimineaţă că „şansele sunt zero” ca aceasta să fie extrădată din Costa Rica.

„Se află în custodia autorităţilor din Costa Rica. Nu vorbim de o arestare. Putem vorbi de o reţinere temporară până la soluţionarea situaţiei juridice. Este posibil să se dispună şi o măsură preventivă pe perioada soluţionării cererii de extrădare, dar sperăm ca această măsură să fie una de supraveghere”, a spus Rădulescu, prezent la Parchetul General, potrivit Agerpres.

Întrebat care sunt şansele ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie extrădate şi aduse în România, avocatul a precizat: „După opinia mea, şansele sunt zero. Am foarte multe argumente. Fiica Elenei Udrea este cetăţean costarican, iar legea de protecţie a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinţi. De aceea spuneam că şansele sunt zero. Iar în privinţa Alinei Bica, din câte ştiu, condamnată pentru o infracţiune de favorizarea infractorului, ştiu că această infracţiune nu are corespondent în legislaţia din Costa Rica şi ca atare nu poate fi pusă în aplicare. Este şi o prevedere în convenţia internaţională semnată de Costa Rica. (…) În acest moment, fetiţa se află în grija mamei doamnei Udrea şi a tatălui, Adrian Alexandrov, la domiciliul lor din Costa Rica”.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de poliţişti în Costa Rica în noaptea de miercuri spre joi.

Parteneri