• Home
  • Prima
  • Avocatul Poporului găseşte neconstituţională anularea pensiilor speciale. Șeful de pușcărie cu 74 000 lei pensie poate sta liniștit

Avocatul Poporului găseşte neconstituţională anularea pensiilor speciale. Șeful de pușcărie cu 74 000 lei pensie poate sta liniștit

renate weber 1

Renate Weber, Avocatul Poporului  a sesizat urgent Curtea Constituţională a României cu privire la legea care elimină pensiile speciale adoptată de Camera Deputaţilor.  Renate Weber a găsit în această decizie  „motive multiple de neconstituţionalitate”.

„Sunt două motive mari pe care le-am invocat noi în această excepţie de neconstituţionalitate – o dată e faptul că nu s-au respectat prevederile clare din Constituţie cu privire la componenţa Parlamentului în momentul în care se modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor. Constituţia e foarte clară. E nevoie de şedinţa camerelor reunite, or aici a fost vorba doar de votul Camerei Deputaţilor, iar pe de altă parte celălalt motiv e nerespectarea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale”, a declarat, pentru AGERPRES, Avocatul Poporului, Renate Weber.

Decizia Curții Constituționale, salutată de majoritatea cetățenilor, a fost votată ”cu noduri în gât” de parlamentarii puterii și opoziției, dar au votat-o. Se pare însă că aplicarea ei nu poate fi făcută, așa că pensionarul cu 74 000 lei lunar, fost șef comunist de pușcărie, poate sta liniștit. Îi vor veni banii grămadă, mai departe.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri