• Home
  • Prima
  • Cutremur mare în noaptea asta, resimțit în aproape toată țara. L-ai simțit?

Cutremur mare în noaptea asta, resimțit în aproape toată țara. L-ai simțit?

seism unu 1

Orele 3 și 26 de minute. Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 119 de kilometri, în Vrancea, la ora 3:26 și s-a simțit și în București, Chișinău, Ploiești, Brăila, Sibiu. Unii oameni au ieșit din case. Mișcarea a fost bruscă și de scurtă durată.”Mi s-a părut că s-a rupt casa, spune un cetățean din Blejoi – Prahova. Parcă s-a rupt o grindă groasă a casei. Lătrau câinii de parcă veniseră lupii”.

Magnitudine, revizuită de INFP rămâne de 5,3 grade pe Richter și adâncimea la 119 km.

Potrivit INFP, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: 90 km est de Brașov, 93 km sud de Bacău, 104 km nord-est de Ploiesti, 105 km vest de Galați, 108 km NV de Brăila, 153 km nord de București, 171 km sud de Iași, 178 km N-E de Pitești, 203 km est de Sibiu, 214 km sud-vest de Chișinău și a pornit, ca de obicei, din Vrancea.

Este cel mai mare eveniment seismic produs în România în ultimii doi ani. În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5.

AMPress

Parteneri