• Home
  • Prima
  • Banca Mondială: Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai afectaţi

Banca Mondială: Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai afectaţi

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a discutat cu administratorul Agenţiei Americane de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, despre probleme urgente ale momentului şi a apreciat că invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi.

”Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi. Vom discuta despre alimente, apă, energie şi alte provocări cu liderii africani din Senegal şi Maroc săptămâna aceasta”, a scris Malpass pe Twitter, potrivit adevarul.ro.

La rândul său, Samantha Power a transmis că a discutat despre modul în care Banca Mondială poate contribui la abordarea crizei globale a securităţii alimentare, exacerbată de invazia Ucrainei de către Rusia.

”Pe măsură ce foamea creşte, la fel creşte tezaurizarea mărfurilor şi măsurile comerciale de protecţie care influenţează şi mai mult preţurile”, a transmis Power.

Parteneri