• Home
  • Știri
  • Olena Zelenska: Peste 500 de copii au fost uciși în Ucraina după invazia rusă. Mai mult de două milioane de copii au părăsit țara

Olena Zelenska: Peste 500 de copii au fost uciși în Ucraina după invazia rusă. Mai mult de două milioane de copii au părăsit țara

olena z

Mai mult de două milioane de copii au părăsit Ucraina din cauza invaziei la scară largă a Rusiei. Potrivit Ukrinform, soţia preşedintelui, Olena Zelenska, a postat acest lucru pe Facebook şi a publicat o fotografie din TOP 100 al revistei Time de anul trecut, în care tineri pacienţi ai spitalului Okhmatdit aşteaptă un nou atac rusesc în adăpostul antiaerian al spitalului.

Potrivit primei doamne, 528 de copii au fost ucişi de mâinile, gloanţele, rachetele şi dronele ruseşti. Cel puţin 1.230 de copii au fost răniţi, iar în peste 330 de cazuri au avut nevoie de proteze.

„Mai mult de 2 milioane dintre copiii noştri au fugit din ţară pentru a scăpa. Mai mult de un milion de copii din Ucraina studiază integral online, deoarece inamicul atacă regiunile de pe linia frontului. Iar un număr de şcoli – aproximativ 2.000 – încă nu au adăposturi antiaeriene”, a subliniat Zelenska, potrivit news.ro.

După cum a subliniat soţia preşedintelui, peste 19.000 de copii au fost răpiţi şi luaţi de Rusia din teritoriile ocupate temporar.

„Am avut cu o treime mai puţini copii – 187.000 în 2023, faţă de 237.000 în 2021”, a scris ea.

Potrivit acesteia, „războiul declanşat de Rusia vizează în mod deliberat copiii. Dar ei ne au pe noi – adulţii. Noi luptăm pentru ei şi nu îi vom abandona la război. În fiecare zi, mii de adulţi din Ucraina şi din întreaga lume tratează, eliberează din captivitate, găzduiesc familiile celor care şi-au pierdut familiile, construiesc adăposturi pentru şcoli (în special, fundaţia mea este angajată în acest sens)”.

Continuarea aici

Parteneri