AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Bancomate aruncate în aer de o bandă condusă de români în Germania. Prejudiciul se ridică la milioane de euro

Infractorii români aplică cu succes aruncarea în aer de bancomate și în Germania. Până să fie prinși vineri de polițiști au reușit să jefuiască 50 de ATM-uri, toate pe teritoriul Germaniei.

Potrivit stiri.tvr.ro, prejudiciul se ridică la milioane de euro pentru că se pare că fiecare atac a reușit și bancomatele vizate au fost golite repede de bani.

Modul de operare seamănă foarte mult cu cel utilizat în țara noastră pentru a jefui automatele pline de bani. Infractorii români s-au asociat și cu afgani, marocani și olandezi pentru a putea da cât mai multe lovituri într-o perioadă scurtă de timp.

Gruparea spărgătorilor de bancomate a acționat în Bavaria și Baden-Württemberg din Germania, spun anchetatorii locali și olandezi care au lucrat la dosar. Primul atac a fost înregistrat în noiembrie 2021, iar ultimul, în ianuarie 2023, în două localități aflate la distanță mică una de alta. Atacatorii foloseau două metode pentru a jefui ATM-uri.

Bilanțul jafurilor este alarmant pentru autorități. Numai câștigul grupării criminale depășește 5 milioane de euro. Se adaugă pagubele produse prin distrugerea automatelor de bani și a încăperilor în care se aflau acestea. În Bavaria pagubele materiale sunt mai mari decât în Baden-Württemberg.

Anchetatorii spun că gruparea era coordonată de cetățeni români. Dar avea în componență și marocani, afgani și turci. În Germania se dădeau atacurile, dar ascunzătorile erau în state vecine. În urma perchezițiilor, polițiștii au aflat că spărgătorii pregăteau noi atacuri.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!