AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, a murit

Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, s-a stins din viață. Fiul său, Vlad Hosu, e cel care a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.
Dan Hosu ar fi suferit de o boală incurabilă, au dezvăluit apropiați din familie, potrivit romaniatv.net.

Dan Hosu a fost șeful Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR. În anul 2016, acesta deținea funcția de director general al Despăgubiri, Accidente, Vătămări SRL.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul lui, declarând că ar fi fost achitat, cu toate că procesul se afla în curs de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 februarie.

Dan Hosu a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită. Pe lângă el au mai fost trimiși în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, un alt polițist, Cătălin Marian Cataramă, și patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Hosu a fost acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig, dar și pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societății de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Hosu, în data 24 septembrie 2020, pentru acuzaţiile trafic de influenţă şi dare de mită şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi pentru instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!