AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Beneficiati de siguranta sporita cu un absorbant bara fata pentru Mazda 3

Chiar daca pentru o buna parte dintre soferi piesele pentru caroserie reprezinta aparent decat simple elemente de design, discutam defapt despre elemente care au rolul de a defini forma unui autoturism, avand si un rol foarte important de protectie.

Din punct de vedere al constructiei, componentele care formeaza caroseria sunt foarte bine elaborate, protectia pasagerilor dintr-un autovehicul fiind cea mai importanta functie pe care trebuie sa o indeplineasca. De asemenea, caroseria unei masini nu este facuta doar pentru a asigura protectie persoanelor aflate la interior, ci si pentru restul participanti ai traficului, inclusiv pentru pietoni.

Autoturismele din prezent sunt construite astfel incat sa se deformeze intr-un mod controlabil, cu scopul de a absorbi socul intr-un mod mai bun, astfel incat riscul de ranire sa fie mult mai mic. inclusiv in ceea ce priveste impactul cu un pieton exista norme pe care producatorii trebuie sa le indeplineasca astfel incat in cazul unui impact, socul sa fie cat mai mic posibil.

Chiar daca exista zone construite astfel incat sa se deformeze controlabil, zone care au scopul de a absorbi socurile, structura generala a caroserie este construita rigid, oferind siguranta sporita pasagerilor din interior in cazul unui impact puternic. Este necesar ca o caroserie sa fie cat mai rigida, datorita faptului ca, exista acea tendinta de torsionare si deformare in momentul in care se trece peste gropi sau denivelari, precum si in timpul unor viraje mari. Daca avem o caroserie rigida si construita ca la carte, cu atat ne putem bucura de o masina care ofer asigurata sporita in timpul unor manevre dificile.

Fiecare element in parte care compune caroseria este important si are un rol bine definit in integritatea structurala, siguranta fiind factorul cel mai important.

Si pentru ca tot am deschis subiectul sigurantei la volan, caroseria construita rigid impreuna cu acele zone de deformare controlata si impreuna cu alte elemente de siguranta precum airbag-urile sau centurile de siguranta, ne ajuta pe noi sa calatorim cu un autoturism in siguranta, bineinteles respectand cu rigoare regulile de circulatie. Pentru ca pachetul sa fie complet, este de la sine inteles ca trebuie sa respectam limitele de viteza impuse si trebuie sa adaptam viteza la conditiile de drum, sa utilizam anvelope de calitate, un sistem de iluminare corespunzator si asa mai departe.

Toate acestea ofera pasagerilor un nivel crescut de siguranta in cazul unui impact, avand rolul esential de a diminua efectele energiilor de impact din timpul unui accident.

Exista o multime de elemente care au rol de siguranta atat pentru cei aflati in interiorul unui autoturism cat si pentru cei aflati la exterior. In plus, exista foarte multe elemente ale caroseriei care au rol de a absoarbe socurile, astfel incat sa protejeze piese sau componente importante pentru buna functionare a autoturismului.

Un excelent exemplu de element care are rol de absorbtie a socului, este acel absorbant soc bara fata, componenta care este construita in general din metal solid, foarte greu de indoit dar cu proprietati excelente de absorbtie a socului. Acesta se afla intre bara fata si radiator, cuprizand in multe cazuri chiar si zona farurilor. Practic, radiatorul se afla fix in spatele acestui element care este prins in lonjeroane, fiind prima componenta care protejeaza radiatorul in caz de impact.

In cazul in care ati fost implicat intr-un accident iar aceasta componenta a fost deteriorata, este important sa o inlocuiti cu o alta de cea mai buna calitate, astfel incat sa puteti avea siguranta ca va veti putea baza pe masina si in viitor in eventualitatea unui alt eveniment neplacut. De exemplu, puteti gasi un absorbant bara fata – Mazda 3 sdn-h/b (bl) 08-13 la cel mai bun raport calitate/pret, la numai un simplu click distanta, accesand magazinul online Paxauto.ro.

In ziua de astazi, autoturismele sunt construite din ce in ce mai bine in ceea ce priveste protectia, fiind dotate cu tot felul de sisteme si elemente de caroserie, care ofera un plus de siguranta dumneavoastra si celor din jur.

De zeci de ani exista airbag-uri montate pe autoturisme, avem sisteme de siguranta la franare precum ABS-ul, in prezent avem sisteme inteligente de franare automate pe toate autoturismele noi, indicatori pentru unghi mort, si lista poate continua.

Chiar si acele teste Euro NCAP care se realizeaza pe autoturisme, sunt trecute doar cu conditia de a fi indeplinite criterii importante de siguranta, teste care de asemenea, au devenit din ce in ce mai aspre pe masura ce a trecut timpul. De exemplu,  un autoturism fabricat acum 20 de ani care in trecut primea cu biro 5 stele, in prezent este posibil sa primeasca 2 stele sau chiar mai putin. De exemplu, ABS-ul este obligatoriu precum si acel radar pentru franare automata pe care toate masinile noi il au montat in partea de jos a barii fata.

Autovehiculele din prezent in general, nu doar autoturismele, sunt construite dupa anumite criterii de siguranta. Inclusiv acea armatura cu scop de absorbtie a socului mentionata anterior, trebuie sa fie confectionata dintr-un anumit material astfel incat sa protejeze componentele montate in spate, dar avand o structura care protejeaza in caz de impact.

Acestea fiind spuse, daca si dumneavoastra sunteti in cautarea celor mai bune solutii cu privire la un autoturism sigur in cazul in care este necesara inlocuirea anumitor piese sau componente, sunteti invitati sa accesati Paxauto.ro unde cu siguranta veti avea posibilitatea de a gasi exact produsele necesare si corecte ca raport calitate/pret.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!