Biden le-a spus liderilor europeni că Putin a decis să invadeze Ucraina: Atacul ar putea avea loc în câteva zile

 

Joe Biden le-a spus liderilor europeni, în discuția de vineri seară, la telefon, la care a participat inclusiv președintele Klaus Iohannis, că președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. Atacul ar putea avea loc în câteva zile, transmite The Guardian care citează surse diplomatice, potrivit g4media.ro.

Tot mai multe țări și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina, pe fondul avertismentelor tot mai apăsate despre o viitoare invazie rusă. Biroul britanic de externe a spus că toți cetățenii britanici „ar trebui să plece acum, cât timp sunt încă disponibile mijloace comerciale”, transmite BBC, conform g4media.ro.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că blocul este „unit și pregătit pentru orice scenariu”, în timp ce SUA au avertizat că Rusia poate ataca „oricând”. Rusia a negat în repetate rânduri orice plan de invadare a Ucrainei, în ciuda adunării a peste 100.000 de militari în apropierea graniței.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, i-a avertizat vineri pe americanii din Ucraina să părăsească țara în maximum 48 de ore, explicând că și civilii ar putea muri în timpul unui atac rusesc asupra țării, transmite CNN.