• Home
  • Știri
  • Biden: Putin nu glumește când vorbește despre potențiala folosire a armelor nucleare. Lumea s-ar putea confrunta cu „Armagedonul”

Biden: Putin nu glumește când vorbește despre potențiala folosire a armelor nucleare. Lumea s-ar putea confrunta cu „Armagedonul”

biden si putin

Joe Biden a avertizat că lumea s-ar putea confrunta cu „Armagedonul” dacă Vladimir Putin folosește o armă nucleară tactică pentru a încerca să câștige războiul din Ucraina. Cetățeni ruși care se tem de conscripție evadează cu barca pe o insulă din Alaska, notează The Guardian.

Președintele SUA a vorbit despre amenințarea războiului nuclear, la o strângere de fonduri organizată de democrați la New York: Joe Biden a spus că lumea se află în punctul cel mai apropiat de catastrofă nucleară din ultimii 60 de ani. „Nu ne-am confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba”, a spus el, potrivit stiri.tvr.ro.

„Avem de-a face cu un tip pe care îl cunosc destul de bine”, a spus Biden, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin. „Nu glumește când vorbește despre potențiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, deoarece armata lui are, se poate spune, performanțe semnificativ scăzute.”

Putin și oficialii de la Kremlin au amenințat în mod repetat că vor folosi arsenalul nuclear al Rusiei încercând astfel să descurajeze SUA și pe aliații săi să susțină militar și financiar Ucraina.

Parteneri