• Home
  • Prima
  • Biden: Un alt atac terorist asupra aeroportului din Kabul, foarte probabil în următoarele 24-36 de ore

Biden: Un alt atac terorist asupra aeroportului din Kabul, foarte probabil în următoarele 24-36 de ore

biden

Un alt atac terorist asupra aeroportului din Kabul este „foarte probabil în următoarele 24-36 de ore”, a declarat președintele Joe Biden care a precizat că a primit informații din partea comandanților armatei SUA.

Declarația președintelui de sâmbătă după-amiază a venit la câteva ore după ce Pentagonul a declarat că au fost ucise două ținte ISIS, iar alta a fost rănită într-o lovitură cu o dronă americană în Afganistan, un gest de represalii în urma atacului terorist care a ucis 13 membri ai serviciului SUA și cel puțin alți 170 afgani în afara aeroportului joi, scrie cnn, potrivit b1tv.ro.

„Acest atac nu a fost ultimul”, a spus Biden în declarația sa, jurând că „va vâna orice persoană implicată în acel atac urât”.

„Situația de pe teren continuă să fie extrem de periculoasă, iar amenințarea atacurilor teroriste asupra aeroportului rămâne ridicată”, a spus Biden, adăugând că a cerut comandanților să „ia toate măsurile posibile pentru a acorda prioritate protecției forței”.

„Pot confirma, pe măsură ce au apărut mai multe informații, că au fost ucise două ținte de nivel înalt ISIS și una a fost rănită. Și știm despre zero victime civile”, a spus generalul Hank Taylor, director adjunct al Statului Major pentru Operațiuni regionale, într-o conferință de presă. „Fără a specifica vreun plan viitor, voi spune că vom continua să avem capacitatea de a ne apăra și de a ne folosi capacitatea de a efectua operațiuni de combatere a terorismului, după cum este necesar.”

„Comandanții noștri m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore”, a spus el în declarație. „I-am îndrumat să ia toate măsurile posibile pentru a acorda prioritate protecției forței și m-am asigurat că dispun de toate autoritățile, resursele și planurile de a ne proteja bărbații și femeile de pe teren”.

Parteneri