• Home
  • Prima
  • Bill Gates i-a transferat soției sale titluri în valoare de 1,8 miliarde de dolari la o zi după ce cuplul și-a anunțat divorțul

Bill Gates i-a transferat soției sale titluri în valoare de 1,8 miliarde de dolari la o zi după ce cuplul și-a anunțat divorțul

bill si melinda gates

Fondatorul Microsoft, miliardarul Bill Gates i-a transferat soției sale titluri în valoare de 1,8 miliarde de dolari la o zi după ce cuplul și-a anunțat oficial divorțul. Cu toate acestea, Bill Gates rămâne în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 128,6 miliarde de dolari.

Cascade Investment, companie fondată de Bill Gates din vânzările de acțiuni și dividende ale Microsoft, a transferat titluri în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari către Melinda French Gates, la o zi după ce cuplul de filantropi-miliardari și-a anunțat divorțul după 27 de ani de căsătorie, transmite Forbes.

Astfel, Melinda Gates deține acum 14,1 milioane de acțiuni în cadrul Canadian National Railway Co. în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Comisiei de valori mobiliare din data de 3 mai. De asemenea, Cascade i-a transferat 2,94 milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari.

Prin intermediul companiei Cascade Investment, Bill Gates desfășoară investiții în imobiliare, energie și HoReCa și deține acțiuni în zeci de companii publice, inclusiv Deere & Co. și Republic Services Inc.

Acest transfer de acțiuni produce o ușoară scădere a valorii nete a lui Bill Gates, de la aproximativ 130,4 miliarde dolari, la 128,6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, fondatorul Microsoft rămâne în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, mai punctează sursa citată.

Citeşte mai mult pe Capital.ro

Parteneri