• Home
  • Știri
  • Bode, după întrevederea cu omologul din Republica Moldova: Contextul de securitate din regiune ne obligă să gestionăm proactiv situaţiile deosebite cu care ne confruntăm

Bode, după întrevederea cu omologul din Republica Moldova: Contextul de securitate din regiune ne obligă să gestionăm proactiv situaţiile deosebite cu care ne confruntăm

bode 2

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, după întrevederea cu omologul din Republica Moldova, Ana Revenco, că situaţia din regiune ne obligă să ne coordonăm îndeaproape şi să gestionăm proactiv situaţiile deosebite cu care ne confruntăm. Cei doi oficiali au semnat Planul de cooperare în domeniul formării profesionale pentru anul 2023, astfel încât reprezentanţi ai MAI să ajute la pregătirea profesională a structurilor din ţara vecină.

”Pe fondul celor mai recente evoluţii de securitate regională, am avut astăzi o nouă întrevedere cu doamna Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, recent reînvestită în funcţie. Contextul de securitate din regiune ne obligă să ne coordonăm îndeaproape şi să gestionăm proactiv situaţiile deosebite cu care ne confruntăm”, a scris, luni, pe Facebook, Lucian Bode, potrivit news.ro.

Ministrul de Interne a afirmat că s-a discutat despre modalităţile concrete de consolidare a cooperării operative dintre structurile celor două ministere, în special în ceea ce priveşte creşterea capacităţii Republicii Moldova de a răspunde adecvat la ameninţările actuale.

”Sunt convins că acţiunile noastre de acum vor consolida pe termen lung rezilienţa statelor noastre şi vor susţine o apropiere ireversibilă a Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi de România. Nu în ultimul rând, cu ocazia întrevederii de astăzi, am semnat Planul de cooperare în domeniul formării profesionale pentru anul 2023, un document esenţial prin care Ministerul Afacerilor Interne din România va contribui direct la creşterea nivelului de profesionalism al angajaţilor structurilor omoloage din Republica Moldova”, a mai transmis Bode.

Parteneri