• Home
  • Știri
  • Bode și-a retras cartea bazată pe teza de doctorat: „Hotărârea Comisiei de Etică este afectată de grave vicii de legalitate”

Bode și-a retras cartea bazată pe teza de doctorat: „Hotărârea Comisiei de Etică este afectată de grave vicii de legalitate”

bode 2 1

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că și-a retras cartea bazată pe teza de doctorat de la „difuzare și comercializare” și „suspendarea demersurilor de republicare”, potrivit G4Media.

Bode susține în continuare că hotărârea Comisiei de Etică a UBB, care i-a calificat teza drept profund viciată de plagiat, „este afectată de grave vicii de legalitate și că măsurile dispuse reprezintă acte vătămătoare”.

Comisia de Etică a UBB a decis, în 11 ianuarie, că teza de doctorat lui Bode este „profund viciată” de plagiat și de „citare defectuoasă și incorectă”.

Tot în hotărârea din 11 ianuarie, Comisia îi cere lui Bode să retragă volumul „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” și să comunice acest fapt UBB în 15 zile. În caz contrar, Comisia avertiza că va sesiza Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării pentru analiza cărții.

„Precizez că publicarea cărții a fost un demers independent pe care l-am întreprins, ce nu a fost realizat sub egida Universității Babeș-Bolyai și nici nu a fost parte a obligațiilor de natură academică pe care le-am avut în calitate de student-doctorand în cadrul Școlii Doctorale «Relații Internaționale și Studii de Securitate».
Apreciez în continuare că hotărârea Comisiei de Etică este afectată de grave vicii de legalitate și că masurile dispuse reprezintă acte vătămătoare, însă până la lămurirea definitivă a acestor aspecte de către instanțele de judecată, am solicitat editurii CA Publishing, unic deținător al drepturilor editoriale asupra cărții, retragerea de la difuzare și/sau comercializare a oricăror exemplare, respectiv suspendarea oricăror demersuri de republicare”, a declarat ministrul Bode în punctul de vedere transmis G4Media.ro.

Parteneri