AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Bogdan Aurescu: Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride care au scopul de a deraia cursul reformelor

 

Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride, care îmbracă cele mai variate forme, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

“Vorbim de crize suprapuse şi generate artificial. Scopul acestora este unul foarte simplu: acela de a deraia cursul reformelor şi al integrării europene asumat ferm de preşedintele Republicii Moldova şi de Guvern şi susţinut clar de majoritatea parlamentară. Spre exemplu, reducerea de către Gazprom, în fiecare lună, a volumelor de gaze naturale livrate Republicii Moldova.
Este însă remarcabilă vigoarea, determinarea cu care autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova ţin piept acestor provocări masive”, a precizat şeful diplomaţiei române, într-un interviu pentru Agerpres, potrivit digi24.ro.

În contextul viitoarei reuniuni a miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO, care va avea loc la Bucureşti săptămâna viitoare, Bogdan Aurescu a subliniat că este “prima dată când Republica Moldova este invitată la un astfel de format”, lucru care “confirmă de fapt importanţa pe care aliaţii o acordă stabilităţii Republicii Moldova, în special în aceste momente dificile pentru Chişinău”.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!