• Home
  • Știri
  • Orban: „Nu exclud ca PNL s-o susțină pe Firea pentru Primăria Capitalei”

Orban: „Nu exclud ca PNL s-o susțină pe Firea pentru Primăria Capitalei”

orban 3

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că nu exclude varianta ca PNL s-o susțină pe Gabriela Firea (PSD) la alegerile pentru Primăria Capitalei.
Declarațiile au fost făcute în contextul în care, într-un sondaj comandat de PNL, Gabriela Firea ar fi pe primul loc (34%), la mare distanță de competitori, pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024.
Același sondaj îi dă pe locul 2 pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), și Ilie Bolojan (PNL), preşedintele CJ Bihor, cu 22% din intențiile de vot, informează G4Media.

„PNL face sondaje așa ca să se îmbete cu apă rece… S-au făcut teoretic mai multe sondaje. Am văzut pe un post TV concurent, care era anti-PSD, a ajuns să comande sondaje de opinie de la firma dlui Pieleanu, pe care le-a difuzat pe post, unde tot era dna Firea foarte apreciată și așteptată în București să mai înființeze 23 de companii, să mai dea vouchere de biciclete, să mai îndatoreze Primăria până în cer fără să facă nimic concret în rezolvarea problemelor”, a spus fostul premier, potrivit b1tv.ro.
Orban a afirmat apoi că „nu l-ar mira” ca PNL să o susțină pe Gabriela Firea pentru a câștiga Primăria Capitalei în 2024.

„Nu m-ar mira sincer ca, la un moment dat, conducerea PNL să schimbe și denumirea partidului în PSDNL. Perspectiva unei alianțe PSD – PNL inclusiv la locale există, nu neg această probabilitate pentru că, pe măsură ce se vede că PSD taie și spânzură și că șansele PNL sunt tot mai mici să meargă pe propriile picioare în fața electoratului, nu exclud varianta unei alianțe în care PNL o susține pe Firea. Dar ar fi, să nu spun tragic, dar ar fi comic…

Eu am încredere în cetățenii români care simpatizează cu ideile liberale, care au discernământ și spirit critic că se vor mobiliza ca să nu ne trezim iar cu năpasta Firea pe capul bucureștenilor”, a mai afirmat Orban.

„Chiar în declarații oficiale mulți au vorbit ca și cum nici n-ar mai fi alegeri, ca și cum cetățenii ar fi și hotărât, numai că puterea aparține tot oamenilor.
După disprețul actualei coaliții față de norme elementare de democrației, e posibil ca unii din actuala putere să gândească așa: ”ce mai trebuie alegeri, că noi suntem suficient de buni și ce să mai hotărască românii?”
„50 de localități sunt de peste un an fără primar ales, sunt conduse ilegitim de oameni care nu au primit votul cetățenilor. Guvernul se face că nu vede, nu aude și nu vrea să organizeze alegeri”, a mai declarat Ludovic Orban.

Parteneri