• Home
  • Știri
  • Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare după doi ani de la condamnare

Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare după doi ani de la condamnare

bogdan olteanu 1

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, joi, decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost admisă cererea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, de suspendare a executării pedepsei de cinci ani de închisoare primite în dosarul în care a fost condamnat pentru trafic de influenţă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în minuta deciziei, potrivit stiri.tvr.ro.

Pe 29 octombrie 2020, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Parteneri