• Home
  • Știri
  • Ciucă: Explicaţia lui Kelemen Hunor ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei

Ciucă: Explicaţia lui Kelemen Hunor ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei

ciuca gov

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că explicaţiile pe care le-a dat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, referitoare la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad, permit „menţinerea stabilităţii politice şi a funcţionării coaliţiei de guvernare”.

Ciucă a menţionat că liderul UDMR a dat explicaţii, în ultima şedinţă a coaliţiei, cu privire la discursul de luna trecută al premierului maghiar, Viktor Orban, de la Băile Tuşnad.

„A fost un angajament al nostru, al tuturor, să îi solicităm preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, explicaţii. Explicaţiile au cuprins trei puncte principale. Primul a fost acela că dumnealui nu a participat la acea activitate, al doilea – că nu poate să fie învinuit pentru ceea ce au spus alţii şi al treilea punct, a fost vorba de elemente, de comentarii de nuanţă pe care dumnealui le va explica personal. Ceea ce este important şi consider că trebuie comunicat este faptul că din discuţiile pe care le-am avut a reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euro-atlantice. (…) Este o explicaţie care în momentul de faţă ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, potrivit Agerpres.

Parteneri