• Home
  • Știri
  • Boloș, despre ordonanța scăderii prețului la alimentele de bază: „La trei luni, se va face o analiză a impactului acestor măsuri”

Boloș, despre ordonanța scăderii prețului la alimentele de bază: „La trei luni, se va face o analiză a impactului acestor măsuri”

marcel bolos 1 1440x1080 1

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a făcut joi mai multe precizări despre măsura luată de Guvern pentru ieftinirea alimentelor de bază, care va intra în vigoare de la 1 august.

Ministrul a spus despre scăderea preţurilor la alimentele de bază că trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor. El a mai punctat că, după trei luni de zile, se va realiza un impact al măsurii şi se vor lua decizii în funcţie de rezultatul acestei analize.

Boloş a declarat că populaţia aşteaptă aceste măsuri din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care am asistat la o creştere a preşurilor la produsele alimentare şi în general a preţurilor, în perioada de criză, atât pe componenta de utilităţi publice cât şi alimente.

„Sigur, perioada de implementare, așa cum am precizat, este de trei luni de zile. După aceea, se va face o analiză a impactului pe care acest aceste măsuri le-au avut în ceea ce privește prețul la produsele alimentare.

Apoi, se vor lua deciziile următoare în ceea ce privește consecințele pe care le-au produs măsurile, atât la nivel de procesator, distribuitor și vânzător final de produse alimentare. Acesta este subiectul discutat la nivelul Partidului Național Liberal.

Este de văzut dacă, după cele trei luni de zile, prețurile s-au ieftinit sau dacă prețurile au rămas tot la fel. E prematur să spunem ce vom face în continuare. Spun că trebuie să vedem modul în care va produce efecte și, în funcție de aceasta, să luăm pe mai departe măsurile corespunzătoare. Este limpede că această măsură este în folosul românilor și trebuie continuată”, a mai spus Marcel Boloș, potrivit gandul.ro.

Parteneri