• Home
  • Prima
  • Budăi (PSD): Pe români nu-i interesează canibalismul politic grotesc, promovat de PNL la această oră

Budăi (PSD): Pe români nu-i interesează canibalismul politic grotesc, promovat de PNL la această oră

Marius Budai

Marius Budăi, deputat PSD, a lansat un atac dur la adresa PNL. Social-democratul crede că de câteva luni, România nu mai este guvernată, din cauza răfuielilor din cadrul partidelor din coaliție, în care se desfășoară alegeri interne.

„Dan Barna a spus clar, că trebuie să treacă acest septembrie, ca să ne întoarcem în octombrie, când în cele 3 partide se vor termina campaniile interne, în PNL, USR și PLUS. Din mai, de la lansarea campaniei (n.r. – din PNL), țara este neguvernată. Mai importantă este părerea cetățenilor români, pe care nu-i interesează acest canibalism politic grotesc, promovat de PNL la această oră”, a declarat Budăi, pentru B1 TV, vineri seară.

Scandalul din PNL, respectiv din coaliție, afectează în mod negativ România, într-o manieră profundă, subliniază Budăi. Potrivit fostului ministru al Muncii, altele sunt preocupările românilor, nu lozincile din PNL și USR-PLUS.

„Nu am văzut vreodată în politica românească atacuri atât de suburbane și atacuri la persoană, nu la idei și proiecte. Pe cetățenii români îi interesează efectele campaniei politice: datoria externă, deficitul comercial, deficitul de cont curent, cursul euro, care sparge pragul de 5 lei, inflația, puterea de cumpărare a românilor. Aici este cel mai periculos. Un premier care nu știe prețul la pâine și răspunde într-un mod cinic că nu știe, asta înseamnă că țara nu este guvernată. Efectele sunt destul de periculoase pentru cetățeni și economia românească, în ansamblu.
Nu am avut o politică a actualei guvernări prin care să se înlocuiască produsele de import cu cele fabricate în România sau cum să intre mai multă valută în România. Datele Eurostat ne spun că peste 121.000 de români au intrat într-o stare de degradare materială severă”, a mai declarat Budăi, pentru B1 TV.

Parteneri