• Home
  • Știri
  • Busculadă la o petrecere de Halloween. 151 de morți și peste 150 de răniți

Busculadă la o petrecere de Halloween. 151 de morți și peste 150 de răniți

busculada

La Seul, capitala Coreei de Sud, 151 de oameni au murit, cei mai mulți dintre ei călcați în picioare, după o busculadă de proporții creată la o petrecere de Halloween, relatează BBC, potrivit digi24.ro.

Nu se știe încă de la ce a pornit busculada, dar una dintre teorii este că un grup mare de oameni s-ar fi îndreptat către un bar pentru a vedea o vedetă locală. Victimele sunt, în mare parte, tineri. Printre cei care și-au pierdut viața sunt și 19 străini. Pe lângă cei decedați, mai sunt și peste 150 de răniți, care au ajuns la zeci de spitale din capitala sud-coreeană.

Relatările cutremurătoare ale martorilor descriu scene ale disperării, cu oameni căzuți unul peste altul și călcați în picioare. Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a ordonat înființarea unui grup operativ pentru a ajuta la tratarea răniților și o anchetă pentru a stabili cauza busculadei.

Itaewon este unul dintre cele mai populare cartiere din Seul pentru viața de noapte. Localnicii și străinii se adună acolo în fiecare weekend, dar Halloween-ul este una dintre cele mai aglomerate nopți ale anului.

Se estimează că 100.000 de oameni au venit să sărbătorească sâmbătă, pentru a marca primul Halloween fără restricții. Busculada pare să fi început pe o alee îngustă, în pantă, care era supraaglomerată. Imaginile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată că erau atât de mulți oameni, încât nici nu se puteau mișca.

Mai mult aici

Parteneri