• Home
  • Știri
  • Bușoi, europarlamentar: ”Sunt 8 miliarde de euro de investit în Sănătate în următorii ani”

Bușoi, europarlamentar: ”Sunt 8 miliarde de euro de investit în Sănătate în următorii ani”

busoi

Politica de sănătate este una dintre politicile cele mai importante care are impact în viața de zi cu zi. Noutățile vizavi de zona de sănătate au fost explicate de europarlamentarul Cristian Bușoi, în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3 CNN.

”Situația bugetului sănătății a fost mereu în creștere. An de an a existat o creștere mai mult sau mai puțin semnificativă.

Este adevărat că și nevoile și așteptările au crescut destul de mult și încă avem o diferență față de media europeană și aș spune eu, pentru că este dificil să ajungem la media europeană, avem o diferență chiar față de țările din jurul României cu situații economice și nevoi similare cu cele ale României.

Ceea ce s-a schimbat și ceea ce poate fi o veste foarte bună, cu condiția să profităm de această oportunitate este că pentru prima dată avem fonduri europene mult mai semnificative pentru investiții în sănătate”, a spus Cristian Bușoi, potrivit antena3.ro.

”Sunt 8 miliarde de euro de investit în sănătate în următorii ani” 

”Ar trebui să terminăm cele trei spitale regionale Iași, Cluj și Craiova. Ar trebui să finalizăm foarte repede, până în 2026, cele 27 de obiective din PNRR, reconstrucție de spitale deja existente, de la proiecte mari cum este Spitalul MAI Gerota, cum este Institutul Oncologic de la Timișoara, cum ar fi Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, cum ar fi spitalul de la Oradea și alte spitale de investiții de peste 100 de milioane de euro până la investiții semnificative de zeci de milioane de euro, cum sunt investițiile din Arad, din Alba-Iulia, din Piatra-Neamș, din Argeș și câteva spitale din București și din alte zone ale țării”, a mai spus europarlamentarul Cristian Bușoi.

Parteneri