Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură. Iohannis: Ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu autentic democratic

 

Cabinetul Ludovic Orban, alcătuit din 16 miniștri, vicepremier și premier, a depus, luni seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură.
La ceremonie au participat și Teodor Meleșcanu, președintele Senatului și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.
Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Ludovic Orban şi echipa sa guvernamentală, încurajându-i pentru mandatul care nu va fi deloc ușor.

„Felicitări dumneavoastră și echipei guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă nu va fi unul de patru ani, va fi mai scurt, dar va fi unul mai greu. Ați reușit să convingeți partidele din opoziție, ca împreună să constituiți o majoritate în Parlament, pentru a înlocui una toxică, formată în jurul PSD-ului.

Distribuie prietenilor

Este o realizare foarte mare. Subliniez că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu autentic democratic. Un nou guvern a fost învestit printr-o nouă majoritate parlamentară. Dumneavoastră, toți care ați votat pentru învestirea Guvernului Orban, ați făcut un lucru foarte înțelept, pentru a termina criza și a da României o nouă șansă. Se termină astfel guvernarea PSD-istă care a durat aproape trei ani. Guverne toxice pentru România, guverne care au stricat proiecte ale României. (…)

Începe un mandat nou. Unul greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români. Deja mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere. Este nevoie de foarte, foarte multă implicare. Această victorie mare este una de etapă. Urmează alegeri extrem de importante pentru România. Toate trebuie logistic și politic foarte bine pregătite pentru a da românilor posibilitatea să opteze pentru varianta cea mai bună”, a spus președintele Iohannis, după jurământul miniștrilor.

La rândul său, noul prim-ministru al României, Ludovic Orban, l-a asigurat pe președintele Iohannis că va avea un partener de încredere la Palatul Victoria.
„Domnule președinte, începând de astăzi, aveți un partener de încredere în Guvernul României”, a spus Orban.
La această oră, la Palatul Victoria,  începe prima ședință a noului Guvern la care participă și președintele Iohannis.
Giorgiana Radu, AMPress