Cafeaua Julius Meinl, aroma puternica a calitatii
Nimic nu se compara cu o cafea excelenta la primele ore ale diminetii! Inceputul unei zile reusite se vede inca de la rasaritul soarelui. Prin urmare, nu ai niciun motiv sa nu alegi doar ceea ce este mai bun pentru tine. Pentru adevaratii iubitori de cafea, calitatea ar trebui sa fie indiscutabila. Insa, ce te faci atunci cand ai atat de multe oferte pe piata care se prezinta ca fiind “cea mai buna cafea”?
Prima varianta ar fi sa le incerci pe toate pana cand vei descoperi ce ti se potriveste cel mai bine. Aceasta aventura ar necesita foarte mult timp si foarte multi bani aruncati pe fereastra. A doua varianta este sa te increzi in calitate! Celebra cafea Julius Meinl iese in evidenta cu o istorie de zeci de ani, puncte de desfacere in toata lumea si o aroma inconfundabila.
O poveste despre succes
Povestea Julius Meinl incepe in 1862, atunci cand Julius Meinl I isi deschide primul magazin destinat vanzarii de condimente si cafea verde in Viena, Austria. Ceea ce a dus la diferentierea afacerii sale de alte business-uri a fost ideea de a praji cafeaua in propriul magazin si de a o vinde clientilor sub aceasta forma.
Inovatia sa a avut mare succes, iar publicul consumator de cafea a apreciat initiativa, deoarece prajitul cafelei necesita un mestesug pe care nu toti oamenii il cunosc. In 1891, Julius a deschis un nou punct de prajire a cafelei exact in punctul in care armata otomana a lasat in timpul retragerii sale saci intregi de boabe de cafea, in urma cu peste 300 de ani.
De atunci si pana in prezent, renumita cafea Julius Meinl disponibila si la h2on.ro este lider in vanzarile pe aceasta categorie de produs din Europa Centrala.
Un logo reusit
Legenda spune ca boabele de cafea provin din provincia Kaffa, inca din anul 850. Atat Arabia, cat si partea de Est a coastei Africane se aflau sub dominatie otomana. Cafeaua a fost adusa in Viena in 1683, de catre armata turca.
Un accesoriu specific acestei armate era palaria rosie. In momentul in care Julius Meinl si-a conceput logoul, acesta a combinat palaria turceasca si profilul baroc. In 1924, artistul Josef Binder a creat imaginea baiatului turc care astazi se gaseste pe milioane de cesti de cafea Julius Meinl din intreaga lume.
Mai mult decat cafea
Sa mentii o afacere profitabila vreme de zeci de ani depaseste limitele abilitatilor antreprenoriale si devine, in timp, o adevarata arta. O cafea Julius Meinl nu este fabricata doar din boabe de cafea prajite si macinate.
In ceasca de cafea se afla patrimonul, experienta si profesionalismul dobandite in decenii de munca, reusite si perioade dificile. Aceste elemente, cumulate cu dorinta de perfectionare si satisfacere a exigentelor clientelei, transforma o cafea intr-o lectie despre ambitie, munca si succes.
Prin traditie, se face un amestec intre boabele de cafea Arabica si Robusta, culese de pe cele mai rodnice soluri cu astfel de plante: America Centrala si de Sud, Africa de Est, Etiopia, India si Papua Noua Guinee.
Julius Meinl a devenit sinonim pentru ceea ce inseamna o cafea premium. Istoria confirma acest lucru. Daca nici acum nu esti convins, poate ar fi cazul sa incerci o cafea Julius Meinl si sa descoperi o aroma unica in lume! Orice ar fi, de un lucru poti fi sigur: nu vei regreta!