Călin Popescu Tăriceanu: ”Suntem într-o situaţie de război”. Va fi și cu Dragnea?!

Călin Popescu-Tăriceanu, al doilea om în stat ca funcție, le-a transmis femeilor din ALDE, la Școala politică de vară de la Mamaia, că ”suntem în război”. E vorba de un război total cu ”adversarii politici”.

„În România sunt structuri paralele de putere care au acaparat puterea, care au luat decizii de eliminare a adversarilor politici prin mijloace nelegale, nedemocratice, neconstituţionale. Şi atunci vreau să vă spun ceva: Suntem într-o situaţie normală? Nu… Suntem într-o situaţie de război. Suntem într-o situaţie de război cu adversarii noştri politici. Dacă ei vor război, atunci eu vă spun ceva, trebuie să fim mobilizaţi şi noi pentru un război, dar un război care este moral şi legal. Prin urmare, la ceea ce fac adversarii noştri cu armele nelegale şi cu armele imorale, le răspundem tot cu un război”.

Călin Popescu Tăriceanu conduce un partid de sorginte liberală, cu un scor minim de intrare în Parlament, dar care, prin alianța făcută cu fostul líder al PSD, Victor Ponta, a ocupat funcția de președinte al Senatului. El, conform unor surse, se pregătește pentru o candidatură la președinția României, iar discursul politic a căpătat nuanțări față de Dragnea, la rându-i ispitit de o asemenea candidatură.
C. Zamfir, AMPress