• Home
  • Prima
  • Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Barna: Astăzi a vorbit fantoma lui Dragnea hăhăind de bătaia de joc pe care le-aţi arătat-o românilor

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Barna: Astăzi a vorbit fantoma lui Dragnea hăhăind de bătaia de joc pe care le-aţi arătat-o românilor

camera deput1 1

Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abţinere, potrivit news.ro.

Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat că PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea, iar adoptarea propuneri legislative de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este „un atac frontal la Justiţia din România”, deoarece partidele toxice din Parlament doar au mimat desfiinţarea SIIJ.

„PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea. Ce s-a întâmplat astăzi, în Camera Deputaţilor, este un atac frontal la Justiţia din România. Partidele toxice din Parlamentul României au forţat un vot în Camera Deputaţilor prin care mimează desfiinţarea SIIJ. În realitate, PSD, PNL şi UDMR au votat o reînfiinţare pe steroizi a acestei Secţii Speciale. Mesajul acestor partide este clar: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Aşa că DNA pierde din atribuţii şi, în acelaşi timp, se creează o nouă bâtă cu care politicienii să controleze magistraţii incomozi. Nu au avut răbdare să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia. Pentru că aceşti politicieni ştiu foarte bine că ceea ce au votat este contrar principiilor europene. DNA nu va mai putea ancheta procurori şi judecători pentru fapte de corupţie. Şi nici pe judecătorii Curţii Constituţionale şi pe magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

La rândul său Dan Barna a anunţat că USR a votat împotriva acestui proiect.

„Nu sunt foarte multe lucruri de spus după votul de astăzi. Astăzi de la acest microfon a vorbit fantoma lui Liviu Dragnea hăhăind de bătaia de joc pe care le-aţi arătat-o românilor. USR a votat împotrivă”, a afirmat Barna.

Parteneri