• Home
  • Știri
  • Când se distribuie ajutorul social de 250 RON. Primii bani vor intra luna viitoare

Când se distribuie ajutorul social de 250 RON. Primii bani vor intra luna viitoare

Carduri sociale

Programul guvernamental „Sprijin pentru România”, destinat persoanelor aflate în dificultate financiară, continuă să ofere o mână de ajutor prin distribuirea periodică a cardurilor pentru achiziționarea produselor alimentare și a meselor calde. Această inițiativă, axată pe sprijinirea grupurilor vulnerabile, se înscrie în efortul de a atenua povara economică resimțită de aceste categorii sociale.

Pentru a accesa beneficiile acestui program, solicitantii trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate impuse de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Odată îndeplinite aceste condiții, cardul este livrat direct beneficiarilor de către angajații Poștei Române, simplificând astfel procedura și eliminând necesitatea unor demersuri suplimentare din partea destinatarilor.

În cazul în care persoanele eligibile nu primesc cardul în perioada stabilită pentru prima tranșă, li se recomandă să se adreseze oficiului poștal cel mai apropiat pentru a obține informații suplimentare.

Calendarul acordării celor șase tranșe în 2024

Pentru anul în curs, calendarul de distribuire a celor șase tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei, este următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. În anul precedent, banii au fost încărcați pe carduri în intervalul 10-15 al fiecărei luni, fiind de așteptat ca această perioadă să fie menținută și în 2024.

Vezi ➡️Cine beneficiază de ajutorul social de 250 RON

Parteneri