Candidaţii Iohannis şi Dăncilă, dialog – colțuros – la distanţă. Ziariștii și-au făcut datoria

Dezbaterea inițiată de Klaus Iohannis, la Biblioteca Centrală Universitară, cu nouă ziariști și un analist politic a fost bruiată de o dezbatere, organizată pe picior, de Viorica Dăncilă, la Parlament, începută cu o oră mai devreme. Aici numărul ziariștilor a fost mai mare, dar unii dintre ei nu păreau din zona de vârf a meseriei.

Ceea ce e de notat e că și într-o parte și în cealaltă, majoritatea întrebărilor au fost bine țintite, iar candidații au răspuns bine sau mulțumitor, cu abilități politice de evitare acolo unde erau atinse subiecte sensibile, mai ales în plan internațional-economic.

Și dintr-o parte și din cealaltă au plecat săgeți către adversarul din turul doi. Ambii candidați au vorbit liber, oarecum degajați. Iohannis a recunoscut, în partea a doua a discuției, că în primul mandat a comunicat mai puțin decât trebuia, ceea ce va corecta în al doilea mandat dacă îl va câștiga.
Dăncilă a spus, de câteva ori că nu tot ce i se reproșează îi aparține, în spate fiind forurile tutelare ale partidului. Despre Dragnea a spus că a făcut ”și bune și rele”.

Distribuie prietenilor

Înainte de a detalia, AMPress le dă – până la o reanalizare a fiecărui pasaj – notă de trecere ambilor.

D. Dumitru, AMPress

 UPDATE:

Klaus Iohannis n-a  reușit să evite câteva cacofonii ”din plin”. Cacofoniile se țineau parcă după el, nemiloase.

Viorica Dăncilă, inginer de meserie și meditator la matematică n-a știut cum se calculează aria cercului și i-a numit pe românii din diaspora ”ăștia”. Din pricină că ”ăștia” n-au prea votat-o?!

Inspirată ideea președintelui Iohannis să ceară ziariștilor de pe scenă să dea microfonul, oricui doresc, în sală. Microfonul a nimerit la câțiva studenți.

Neinspirată ideea de a se urca în mașină, fără să stea de vorbă, câteva minute, cu ziariștii care au așteptat afară.