AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Canotaj: România a cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu rame

România a cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu rame, prin Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria).

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 07 min 52 sec 05/100, fiind urmate de Grecia (08:00.87) şi de Croaţia (08:03.13),  potrivit Agerpres.

Tot duminică, în proba masculină de patru rame, România (Andrei Mândrilă, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Ciprian Tudosă) s-a clasat pe locul al patrulea, cu timpul de 06 min 24 sec 77/100, la aproape două secunde de podium. Marea Britanie a cucerit medaliile de aur (06:17.63), Italia a obţinut argintul (06:20.27), iar bronzul a revenit Franţei (06:22.86).

Mihai Chiruţă a câştigat Finala B a probei de schiff simplu masculin (07:29.60), astfel că s-a clasat pe locul al şaptelea la general.

Sâmbătă, România a obţinut trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz.

Aurul tricolorelor a fost obţinut la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc), argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar bronzul la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

România a calificat 12 echipaje în finalele pentru medalii din cele 13 pe care le-a deplasare a Szeged. Duminică, tricolorii vor mai lua startul în cinci finale A, la dublu rame masculin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, schiff simplu feminin şi 8+1 feminin.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!