AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Plângere la CNCD împotriva premierului Ciolacu. Este acuzat de „discriminarea moldovenilor”

Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, a anunţat că a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva premierului Marcel Ciolacu, după ce acesta a spus că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog să nu mă jigniți”.

. „Am depus o plângere la CNCD împotriva prim-ministrului Ciolacu, pentru că un astfel de derapaj, fie el şi verbal, faţă de locuitorii din regiunea Moldovei nu poate fi trecut cu vederea. Premierul trebuie amendat pentru discriminarea moldovenilor. Nu voi accepta ca premierul României să transforme locuitorii din Moldova în subiect de bancuri. Ca ieşean m-am simţit discriminat şi nu încape îndoială că şi ceilalţi români din regiunea Moldovei au catalogat atitudinea premierului drept o insultă”, a afirmat deputatul Filip Havârneanu, potrivit digi24.ro.

El a adăugat că avem un premier care „simte o indignare la simpla bănuială că cineva l-ar fi putut asocia ca fiind originar din Moldova”.

„Adevărul este că Marcel Ciolacu şi baronii PSD care sunt bine înfiletaţi în funcţii publice au de multă vreme o atitudine de sfidare cu privire la regiunea de nord-est la României, insinuând că este o zonă geo-politică slab dezvoltată, din care nu şi-ar dori să facă parte nici chiar ipotetic, dar uită că tunurile pe care le-au dat constant au lăsat Moldova fără infrastructură, investiţii şi stabilitate economică”, mai spune liderul ieşean USR, Filip Havârneanu.

Vineri, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a cerut explicaţii premierului Marcel Ciolacu, după ce a acesta a spus joi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat ulterior că a fost glumă și că nu a vrut să jignească pe cineva.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!