• Home
  • Articole sponsorizate
  • Caracteristicile in functie de care trebuie sa alegi covorasul de la intrarea in casa. Afla-le pe toate de aici

Caracteristicile in functie de care trebuie sa alegi covorasul de la intrarea in casa. Afla-le pe toate de aici

O casa primitoare si calduroasa este formata din multimea tuturor elementelor ce se afla in aceasta. Este foarte important sa combini cu multa grija si atentie decoratiunile cu piesele de mobilier, pentru ca aspectul general sa fie unul demential.

Chiar daca este greu de crezut, si covorul de la intrare joaca un rol foarte important in designul casei, deoarece acesta poate spune foarte multe despre proprietari. Astfel, daca pana acum alegeai la intamplare un covoras pe care sa-l pozitionezi in fata usii de la intrare, a venit vremea sa afli care sunt caracteristicile in functie de care trebuie sa-l alegi.

Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi covorul de la intrarea in casa:

  • Material

Ai grija ca materialul acestui element sa fie unul de calitate inalta, care sa prezinte rezistenta si durabilitate in timp. Orienteaza-te spre covoarele cu fire tari, care sa elimine murdaria de pe talpa cu usurinta, astfel incat sa curate incaltamintea profund inainte de intrarea in casa. Uita de covorasele din material textil sau cu gauri, deoarece acestea sunt create pentru aspect, nu pentru a fi practice si utile.

  • Culoare

Stai cat mai departe de covoarele deschise la culoare, deoarece acestea se murdaresc cu repeziciune. Daca iti doresti ca intrarea in casa sa fie cat mai primitoare si frumoasa, alege un astfel de obiect intr-o tenta inchisa, de preferat negru, maro, bleumarin sau gri. Poti avea in vedere si nuanta usii, pentru a potrivi la perfectie din punct de vedere cromatic cele doua elemente. Astfel, daca usa este visinie, atunci si covorul poate avea aceeasi nuanta.

 Forma

Stai cat mai departe de formele simple, tipice, fiindca acestea sunt invechite si plictisitoare. Pune accent pe fiecare detaliu al casei tale, daca iti doresti ca aceasta sa arate demential. 

Este indicat ca forma covorului de la intrare sa fie cat mai abstracta si inedita, astfel incat sa atraga toate privirile si sa arate cu mare usurinta faptul ca locatarii sunt oameni moderni.

  • Model

Cele mai multe persoane tind sa aleaga covorase de intrare monocromatice, uni, fara un model sau citat. Acest lucru nu trebuie sa iti limiteze selctia, deoarece aceste elemente trebuie sa reprezinte in totalitate familia care locuieste la acea adresa. Daca iti doresti sa scoti in evidenta faptul ca tu si cei dragi va intelegeti de minune, aveti o atitudine pozitiva in mod constant si ca zambiti zilnic, atunci covorul trebuie sa exprime aceste lucruri.

Prin urmare, daca esti o fire optimista, care iubeste viata si bucuria, atunci te poti orienta spre covorasele viu colorate, cu diferite citate motivaționale ori desene jucause. Este recomandat sa-ti personalizezi casa, chiar de la intrare, pentru a oferi o stare buna tuturor musafirilor.

In cele din urma, retine faptul ca fiecare element, piesa de mobilier, decoratiune din casa exprima un anumit lucru. Si culorile joaca un rol important in obtinerea confortului si a atmosferei primitoare, fapt pentru care nu trebuie sa lasi la voia intamplarii alegerea acestora.

Sursa foto: Unsplash.com

Parteneri