Cardiganul, articolul vestimentar prezent în garderoba oricărei femei

Cel mai elegant și practic element al dulapului unei femei este considerat cardiganul. Este un produs atât de versatil, care se potrivește cu ușurință nu doar stilului casual, ci va deveni, de asemenea, piesa de rezistență a unui outfit de seară extrem de chic. Totul e să fie ales modelul corect.

Sezonul de toamnă actual a adus multe lucruri noi. Unele chiar și în materie de cardigane pentru femei.

Cardigane frumoase și călduroase, pentru zile friguroase

Distribuie prietenilor

Aceste piese vestimentare sunt indispensabile în ținutele de bază specifice anotimpurilor friguroase. Ele sunt de neînlocuit chiar și în martie, aprilie sau mai, când soarele deja strălucește vesel, dar nu este încă la fel de cald precum în lunile estivale.

Deși rămân la modă în continuare cardiganele clasice, simple, uni, cu aer de atemporalitate, creatorii de modă propun femeilor și modele de cardigane extravagante, care se depărtează destul de mult de tiparul tradițional specific unui asemenea produs vestimentar.

În finalul lui 2018 și primele luni ale lui 2019 se evidențiază cardiganele în nuanțe de nisipiu saharian și bejuri calde, gri lăptos, teracotă, muștar și chiar anumite nuanțe de albastru pal. Acest lucru este perfect de înțeles, deoarece cromatica vine ca să etaleze și mai mult frumusețea texturilor, mai ales a acelor modele de cardigane tricotate supradimensionate.

Tendințele în materie de cardigane s-au schimbat semnificativ în ultimii ani mai ales când vorbim de moda pentru tinere. Nici 2019 nu face excepție. Stiliștii au descoperit noi detalii pe care le pot adăuga cardiganelor pentru a le scoate din anonimat: gulere mari, glugi, buzunare aplicate ingenios, drapaje spectaculoase (pe care piesele clasice tricotate di fire groase de lână nu le puteau prezenta). Mai mult decât atât, inventivitatea creatorilor de modă a mers mai departe, așa se face că au apărut și cardigane cu imprimeuri diverse, ce le personalizează extrem de interesant.

Pentru toamna și iarna 2018-2019 designerii oferă femeilor șansa de a putea alege dintr-o gamă impresionantă de cardigane de stiluri diverse, unele dintre ele putând ține loc de jachete, în timp ce altele pot înlocui chiar și rochiile groase tricotate.

Se vor purta în continuare cardigane cu o tăietură profundă în V, formă cu rol declarat de a extinde silueta.

Pe podiumurile internaționale au fost prezentate recent și cardigane spectaculoase tip jachetă, cu gulere generoase, ce se pot petrece peste umeri și înconjura protectiv gâtul asemeni unor șaluri ori eșarfe (în raport de materialul mai gros sau mai subțire din care sunt confecționate).

Pentru persoanele romantice, creatorii propun cardigane din fire tricotate moi, prețioase la atingere, în calde de roz sau violet, extrem de feminine. Ele vor fi cu siguranță purtate cu mare plăcere de către doamnele și domnișoarele ce le vor alege pentru că aceste modele rezonează cu personalitatea lor.

Cardigane cu motive etnice tip poncho, articole vestimentare în trend

Industria modei, după cum se observă, în ultima vreme se concentrează din ce în ce mai mult pe motivele etnice. Iată de ce un model de cardigan extrem de modern anul acesta va semăna cu un poncho supradimensionat. Dacă va prezenta și motive tradiționale aztece, cu atât mai bine.

În materie de cardigane, oferta magazinelor online este extrem de variată în această perioadă, fiecare femeie putând să găsească unele potrivite, care să îi pună în valoare atuurile fizice, să îi ascundă micile defecte, dar și să îi țină de cald. E păcat să nu le comandați!