Care sunt beneficiile unei inchideri terase cu sticla?

Cine spune că doar vara te poți relaxa la terasă, se înșală amarnic. Timpul tău liber trebuie să îl  petreci exact cum îți face ție plăcere. Te poți bucura de momente speciale la terasă chiar în mijlocul  iernii. Și nu trebuie să pleci prin Hawaii sau Bali pentru asta.

Dacă următorul tău proiect este să îți amenajezi curtea casei pentru a adăuga o terasă unde să te  relaxezi vara, atunci vei vrea să știi cum te poți bucura de aceasta și iarna. Există două lucruri care  te vor ajuta să te bucuri de terasa ta iarna: achiziționarea unei pergole și a unui sistem de inchideri  terase. Recomandarea noastră este să optezi pentru un sistem inchideri terase cu sticla. Dar înainte  de a lua orice decizie, citește în continuare acest articol pentru a afla care sunt beneficiile unei  pergole și al unui sistem de inchidere terase.

 

Ce sunt aceste pergole?

Distribuie prietenilor

Poate ai auzit de pergole, poate nu. Dacă nu știi despre ce este vorba, aceste pergole sunt  sisteme automate de copertine. Ele sunt concepute pentru a transforma spațiile deschise în spații închise. Fii fără grijă, asta nu înseamnă că terasa ta se va transforma într-o altă  cameră din casa ta. Chiar din contră, va aduce plus valoare proprietății tale și va oferi o cu totul altă atmosferă față de o terasă obișnuită.

Mai mult, poți opta pentru pergole și în cazul restaurantelor sau cafenelelor, de exemplu. Și nu trebuie să te oprești aici. Poți folosi pergole pentru acoperirea unei terase de la ultimul etaj al unui bloc. Nu ești constrâns să alegi pergole doar dacă locuiești la casă.

Câte tipuri de pergole sunt?

pergole 3

Sursă foto Tende.ro

 

Pentru amenajarea terasei tale, fie că este la ultimul etaj sau în curtea casei tale, recomandăm  două tipuri de pergole. Acestea sunt la bază același sistem de copertine care să îți protejeze terasa,  însă, cu mici diferențe.

  • Pergola retractabilă

Pergola retractabilă o poți instala în zone dependente sau independente, este foarte versatilă și o  poți personaliza după bunul plac. În funcție de viziunea ta, poți alege culoarea materialului,  dimensiunile parasolarului și mecanismul de strângere, manual sau automat. Pergola retractabilă,  cu multele sale modele și gama variată de culori, poate fi opțiunea potrivită pentru amenajarea  terasei tale.

Dacă optezi pentru o pergolă retractabilă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante. Acoperișul acesteia poate avea diferite forme, este din membrană PVC, poate fi doar culisat și suportă un volum mai redus de zăpadă. Pergola retractabilă are o structură solidă, rezistentă împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Nu va trebui să-ți mai faci grijă după ce ai ales-o. Terasa ta este protejată.

 

  • Pergola bioclimatică

Aceeași rezistență și structură o oferă și pergola bioclimatică. Însă, o pergolă bioclimatică îți oferă mai multe opțiuni și beneficii. Acest tip de pergole prezintă mai multă tehnologie. De aceea, vei  avea control complet asupra ei. Fiecare element al pergolei bioclimatice poate fi controlat în mod  individual.

Pergolele bioclimatice sunt elemente de construcție premium. Prin designul lor elegant și estetic, vor oferi un aspect modern terasei tale. Vei petrece momente frumoase datorită confortului și al designului relaxant pe care aceste pergole bioclimatice ți le oferă.

Cum îți amenajezi terasa cu ajutorul unui sistem inchideri terase?

În funcție de ceea ce ai nevoie și îți dorești, poți alege un mod diferit de a amenaja terasa.  Indiferent dacă este vorba de amenajat sau reamenajat, alegerea unei pergole cu sistem inchideri terase este o opțiune foarte bună. Vei putea alege designul pergolei după bunul plac.

Poți opta între pergole bioclimatice sau pergole retractabile. Acestea au variante multiple de  amplasare și tu decizi care este cea mai potrivită opțiune pentru terasa ta. Aceste pergole sunt sisteme ce pot fi instalate în zone dependente sau independente. De aceea, permit închiderea estetică și funcțională a tuturor tipurilor de spații. Astfel, fie că amenajezi terasa ta de acasă sau ai un restaurant sau o cafenea și alegi pergole cu sistem de inchideri terase, vei găsi modelul ideal  pentru tine.

Ce tipuri de inchideri terase există?

Să știi că există mai multe tipuri de inchideri terase. Poți alege din mai multe variante care este cea mai potrivită pentru tine. Sunt trei tipuri de inchideri terase. Poți opta pentru inchideri terase cu rulouri transparente, sticlă tip ghilotină și inchideri terasa cu sticlă glisantă.

pergole retractabile

Sursă foto Tende.ro

 

Care sunt beneficiile unei inchideri terase cu sticla?

Principalul beneficiu al unei inchideri terasa cu sticla este faptul că poți utiliza terasa pe toată  durata anului. Cine nu și-ar dori să se relaxeze la terasă în mijlocul iernii? Afară să fie nămeți de  zăpadă, iar tu să te bucuri de priveliște din interiorul terasei tale, care acum, desigur, este închisă.

Un sistem de inchideri terasa cu sticlă nu numai că îți va oferi această plăcere, cât va fi și o parte  extra a casei tale. Cu un design unic, pe care chiar tu îl poți alege și cu o calitate premium, vei știi că  ai făcut alegerea potrivită pentru terasa ta.

Cât de sigure sunt sistemele de inchideri terase cu sticla?

Te gândești că ai găsit soluția perfectă. Achiziționarea unei pergole este deja pe lista ta de priorități  pentru a te bucura de terasa ta la capacitatea ei maximă. Și intervine o întrebare foarte  importantă: cât de sigure sunt sistemele de închideri terase cu sticlă? Desigur, este esențial să ai în  vedere acest aspect când te gândești la amenajarea terasei tale.

Avantajele acestor sisteme de inchideri cu sticlă sunt numeroase. Siguranța este unul dintre  beneficiile principale. Alături de protecție, pergolele închise cu sticlă au un sistem de securizare  modern. În privința asta nu va trebui să îți faci griji. Acesta este perfect pliat pe cerințele actuale de  asigurare a siguranței.

Sistemul de inchideri terase cu sticla este prevăzut cu două încuietori. Acestea sunt poziționate în  partea de sus și în partea de jos a geamului glisant. Astfel, nu este permis accesul din exterior.  Sistemul de inchideri terase cu sticla este proiectat să respecte întocmai cei mai riguroși termeni  tehnici. Terasa ta va fi în siguranță deplină.

Bucură-te de terasa ta și pe timpul iernii!

Ai aflat secretul cum poți avea parte de momente relaxante pe terasa ta în timpul iernii. Beneficiile  alegerii unei pergole cu sistem de inchideri terase cu sticla sunt numeroase. Când decizi cum  dorești să îți amenajezi sau reamenajezi terasa, gândește-te în primul rând la ce ai nevoie, iar mai  apoi la cum îți dorești să arate terasa ta.

Aspectul final al proprietății tale joacă un rol foarte important în procesul decizional. Apelează la specialiștii Tende.ro pentru o consiliere profesională când vei alege varianta de pergole cu sistem de inchideri terase. Cu ajutorul lor poți lua cea mai  bună decizie!