• Home
  • Articole sponsorizate
  • Care sunt cele mai importante avantaje ale leasingului operațional în fața unei flote proprii pentru persoanele juridice

Care sunt cele mai importante avantaje ale leasingului operațional în fața unei flote proprii pentru persoanele juridice

obi pixel6propix aZKJEvydrNM unsplash scaled 1

Dacă ai în administrare, deții o funcție de conducere sau deții ca și patron o societate juridică ce necesită a avea o flotă de mașini echipate și puse la punct corespunzător pentru a transporta marfă, a transporta angajați sau pentru a rezolva anumite probleme ce țin de transport în cadrul firmei pe care o conduci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În rândurile următoare vei descoperi care sunt principalele modalități prin care te poți folosi de o flotă auto, ce este leasingul operațional și care sunt principalele lui avantaje în raport cu deținerea de active auto. 

Leasingul operațional este, în esență, un contract de închiriere a unor bunuri deținute de către o altă societate. Societate comercială care are ca unul dintre principalele domenii de activitate închirierea de autovehicule sau flote auto pentru persoane juridice. Astfel, firma ta va putea folosi un vehicul sau o flotă de astfel de vehicule pentru o rată lunară care va fi calculată în funcție de mai multe aspecte ce vor fi negociate de către cele două părți ale contractului în vigoare, firma ta și firma prestatoare de servicii de leasing operațional. 

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale leasingului operațional și a unei flote administrată de o firmă profesionistă în fața unei flote proprii, administrată direct de firma ta!

  1. Firma ta nu va putea fi trasă la răspundere pentru eventualele probleme tehnice sau birocratice

Este important să ții cont de faptul că bunurile pe care le va folosi firma ta, apelând la un contract activ de leasing operațional, nu vor fi proprietatea directă a firmei tale și, astfel, toate eventualele probleme care țin de administrarea flotei tale ca asigurările, alimentarea cu combustibil, probleme tehnice sau probleme ce țin de aspectele legale nu vor fi în grija directă a firmei tale, ci vor fi trecute pe răspunderea companiei cu care ai încheiat contractul de leasing operațional – una dintre companiile care au o gamă de astfel de servicii foarte apreciate în țara noastră este businesslease.ro. Dacă ești în căutarea unei oferte rezonabile poți să studiezi și ofertele lor.

  • Eviți blocarea unor sume de bani importante care ar putea fi folosită pentru a-ți dezvolta domeniu principal de activitate

Orice antreprenor sau persoană care conduce sau a condus o firmă este conștientă de importanța folosirii banilor într-un scop care să aducă profit și apelând la o firmă de la care să închiriezi o flotă auto complet funcțională și administrată corect vei diminua masiv investițiile în mașini, adică active care nu se află în raport direct cu domeniul de activitate în care firma ta activează. În acest fel poți dezvolta un cash-flow sănătos care să-ți permită să investești coerent banii firmei. 

  • Contractele de leasing operațional vin cu beneficiile de a putea accesa, la o anumită perioadă de timp, vehicule noi nouțe pentru firma ta

Un alt avantaj destul de important la leasingul operațional este că la finalul perioadelor contractuale firma ta poate negocia accesarea unui număr de automobile noi de care firma ta să se poată folosi. Cu cât perioada contractuală cu firma de leasing este mai lung cu atât cresc și beneficiile pentru compania la care activezi.

În concluzie, principalele avantaje ale unei flote închiriate pe baza unui contract de leasing operațional sunt faptul că firma ta scapă de răspundere în cazul unor probleme legate de flotă, compania ta nu va avea bani blocați în active pasive și va putea pune la dispoziția angajaților, o dată la ceva timp, mașini noi pe care aceștia le pot utiliza.

sursa foto: unasplash.com

Parteneri