Carnea artificială, interzisă în România de parlamentari: „Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”

Carnea creată în laborator nu va putea fi comercializată în România. Așa au decis parlamentarii, preventiv, pentru că în câteva state din lume, deocamdată doar în Statele Unite, Canada și în Singapore, există deja carne artificială.

Ca să nu fie luați prin surprindere, senatorii din comisia de agricultură au adoptat o modificare a legii cărnii, astfel încât astfel de produse să nu ajungă pe piața noastră.

George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat: „Suntem hârăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”.

Legea are însă și alte prevederi. De exemplu, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne.

Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc, notează b1tv.ro.

Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere.