Câteva reguli de care să ții cont când personalizezi invitațiile de nuntă

Imagine2

Anul 2020 nu a fost cel mai bun an pentru organizarea nunților, așa că foarte multe cupluri au reprogramat evenimentul pentru 2021 și se pare că lucrurile vor fi mult mai relaxate. Încă nu se știe exact ce reguli se vor schimba și care va fi numărul maxim de invitați permis, așa că trebuie să te pregătești pentru orice. Cel mai bine ar fi să te gândești la o nuntă unde să îți fie alături doar persoanele cele mai apropiate, rude și prieteni. În felul acesta, te vei putea bucura cu adevărat de eveniment.

Având în vedere situația, putem spune și că regula de a trimite invitațiile la nuntă s-a schimbat, cel puțin temporar. Dacă înainte ar fi fost bine să le trimiți cu minim trei luni înainte, acum poți risca și poți reduce timpul, dar nu mai puțin de o lună jumătate (în cazuri excepționale o lună, mai ales dacă persoanele respective vor veni oricum). Putem spune că timpul s-a micșorat deoarece pot apărea tot felul de modificări și astfel poate vei reuși să inviți mai multe persoane decât ți-ai propus.

Reguli de personalizare

 

Când vine vorba despre personalizarea invitațiilor, trebuie să ții cont de anumite reguli ce te vor ajuta să obții invitatii nunta perfecte, atât din punct de vedere al textului, dar și al design-ului. În ceea ce privește textul, este important ca acesta să reprezinte cuplul și să fie cât mai ușor de înțeles. Nu alege un text complicat, plin de detalii, din care invitații nu vor înțelege mare lucru. Scurt și la obiect este deviza pe care trebuie să o adopți și nu trebuie să omiți detalii importante. Poți scrie tu textul, poți adapta un model sau poți să utilizezi sugestiile magazinului de unde vei comanda invitațiile. Textul invitației trebuie să conțină în mod obligatoriu data căsătoriei, ora, biserica, locația petrecerii (bineînțeles alături de adresele exacte). Dacă este o petrecere tematică sau dacă este impus un anumit dress-code, nu uita să specifici acest aspect pe invitație.

Imagine3 1

Este foarte important și fontul pe care îl alegi: acesta trebuie să se potrivească design-ului invitației și tematicii. Spre exemplu, nu poți alege un scris copilăresc dacă invitația este elegantă, iar petrecerea se va desfășura într-o locație exclusivistă. Deoarece invitațiile sunt tipărite, pentru o notă personală poți opta să scrii adresele invitaților de mână, pe plic. Astfel, asigură-te că ai plicuri în plus pentru a le înlocui în caz de greșeală.

Un alt aspect ce poate să aducă oarecare confuzie este legat de ordinea numelor de pe invitație. Acest lucru îl veți hotărî voi, deoarece nu există o regulă în această privință. Totuși, indiferent cine va fi trecut primul pe invitației (mirele sau mireasa) trebuie să ții cont de această ordine și numele socrilor și nașilor să fie ordonate la fel.

În ceea ce privește achiziționarea invitațiilor, poți face acest lucru direct din magazin sau online. Astfel, vei scuti foarte mult timp și vei putea alege în liniște invitația, fără a te presa timpul.

Sperăm ca toate aceste informații să îți fie de folos!

Parteneri