• Home
  • Prima
  • CCR tranșează conflictul politic dintre Iohannis și președinții Parlamentului în favoarea…

CCR tranșează conflictul politic dintre Iohannis și președinții Parlamentului în favoarea…

ccr 3

Curtea Constituțională a admis luni sesizarea depusă de șefii Parlamentului în ce privește nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier. Decizia Curții nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament, au explicat surse apropiate CCR pentru G4Media.ro.

Cei mai mulți juriști consultați de media spun că Iohannis va fi nevoit să desemneze un alt candidat la funcția de premier, care poate fi de la oricare alt partid, dar nu pe Orban.

Alegerile înainte de termen sunt din ce în ce mai puțin probabile, iar guvernul cu puteri limitate mai are de lucru pe amânările care pot fi cerute. Klaus Iohannis spune că nu contestă decizia Curții Constituționale, dar așteaptă motivarea care poate veni mai repede sau mai târziu. Președintele Iohannis acuză PSD de blocarea proceselor democratice și pune obstacole grave evoluției la care România are dreptul. El recunoaște că alegerile anticipate au scăzut ca probabilitate sub 50 la sută.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri